Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Grad spreman za popis

El. pošta Štampa PDF

 

U Popis gradskoj upravi u Požarevcu kažu da je sve spremno za popis stanovništva, domaćinstava i stanova koji počinje u subotu i traje do 15. oktobra. Podaci prikupljeni od građana koriste se isključivo u statističke svrhe.

Požarevac je spreman za popis. Sutra na ulice izlazi 300 popisivača za Požarevac i 60 za Kostolac sa ostalim selima. Prvi preliminarni rezultati biće objavljeni 15. novembra.

Ovogodišnji popis biće obuhvatniji od prethodnih, jer će se pred građanima naći pitanja i o invaliditetu, bračnom statusu, a predviđena su i pitanja koja se odnose na kompjutersku pismenost, čega ranijih godina nije bilo.

Naćelnik gradske uprave u Požarevcu Goran Milenković pozvao je građane da se odazovu popisu. On je naglasio da će podaci koji se prikupljaju od građana biti iskorišćeni isključivo u statističke svrhe.

Milenković kaže da će građani popisivače moći da prepoznaju po legitimaciji sa slikom i pečatom. Takođe svaki popisivač posedovaće overeno punomoćje.

Kako je ranije izjavio direktor Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Dragan Vukmirović, svako domaćinstvo moraće da bude popisano i popisivači će biti dužni da tri puta obiđu neki stan, ukoliko u prvom navratu u stanu ne nađu nikoga.

Popisivači će moći da građanima na vratima ostave obaveštenje o tome kada će ponovo doći, a članovi nekog domaćinstva, takođe, na vratima mogu da ostave informaciju kada njima najviše odgovara da popisivač dođe.

Vukmirović je rekao da nije potrebno da građani imaju lična dokumenta, jer će biti popisani svi koji žive u Srbiji bar godinu dana ili su tu kraće, a nameravaju da ostanu.

Prema njegovim rečima, zakonska je obaveza građana da daju odgovore na sva pitanja, a izuzetak predstavljaju jedino pitanja o nacionalnosti, jeziku, veroispovesti, kao i pitanja o socijalnoj integrisanosti.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 211 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?