Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Apoteka prva, bolnica poslednja

El. pošta Štampa PDF

Apoteka Apotekarska ustanova Požarevac najbolja je u Srbiji, dok Opšta bolnica u Požarevcu zauzima poslednje mesto na rang listi zdravstvenih ustanova za 2010.godinu koja je predstavljena na Nacionalnoj konferenciji o unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite.

Po kvaliltetu zdravstvene zaštite Apotekarska ustanova Požarevac je zaslužila tri zvezdice i na vrhu je rang liste ustanova ovog tipa u Srbiji sa 92 od mogućih 100 poena.

Direktor Nebojša Jorgovanović kaže da ustanova već dugi niz godina kontinuirano radi na unapređenju svojih usluga i da je to primećeno u srpskom apotekarstvu. On je podsetio da je požarevačka ustanova dobitnik oskara kvaliteta i poslovne izvrsnosti u prošloj godini.

Opšta bolnica u Požarevcu zauzima poslednje 18.mesto među bolnicama na područjima sa preko 100.000 stanovnika. Od mogućih tri, dobila je 1,68 indeksnih poena. U ovom rangu najbolja je bolnica u Leskovcu sa 2,5 poena. Od manjih bolnica prva je jagodinska sa 2,7 poena.

Požarevačka bolnica dobila je maksimalan broj poena (3) za sticanje i obnovu znanja zaposlenih i  zadovoljstvo korisnika. Zadovoljstvo zaposlenih donelo je dva boda, sa 1 bodom ocenjeni su prosečna dužina bolničkog lečenja, proj preoperativnih dana i prosečan broj operisanih na hirurgiji. Ukupan kvalitet rada ocenjen je sa 0,5 bodova, a sa 0 bodova ocenjena je stopa smrtnosti.

Među domovima zdravlja na području sa više od 100.000 stanovnika, požarevački zauzima sedmo mesto sa 2,01 poenom, što je najbolji rezultat u poslednje tri godine. Prva je Sremska Mitrovica sa 2,21 indeksnim poenom.

Najvećim brojem poena Dom zdravlja u Požarevcu ocenjen je za zadovoljstvo korisnika i sticanje i obnovu znanja zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih ocenjeno je sa 2 poena, zdravstvena zaštita žena sa 1,80, opšta medicina i zdravstvena zaštita dece i omladine sa 1,60, dok je za ukupan kvalitet rada dobijeno 1,25 bodova.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 208 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?