Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Dragocena pomoć u medicinskoj opremi

El. pošta Štampa PDF

Dr Srecko Bosic U Opštoj bolnici u Požarevcu danas je predstavljena medicinska oprema koju je donirala Vlada Japana. Vrednost donacije je preko 74.000 evra. Bolnica je početkom aprila dobila monitore za pacijente, gastroskop, kolonoskop, defibrilator i drugu medicinsku opremu koja je u značajnoj meri unapredila praćenje stanja pacijenata na intezivnoj nezi, internom odeljenju i hirurgiji, kaže direktor bolnice Srećko Bosić.

„Pomaže nam da u pravom trenutku vidimo promene stanja kod pacijenata i da adekvatno reagujemo", rekao je on.

Ugovor o donaciji potpisan je u periodu kada je Japan pogodio razoran zemljotres praćen cunamijem. Pored toga, ta zemlja nije odustala od obećane pomoći istakao je direktor Zdravstvenog centra Miodrag Bogosavljević.

Načelnik okruga Goran Petrović rekao je da pored materijalnog pomoganja, postoji jaka kulturna saradnja sa Japanom. Cilj je da se ona produbi i proširi na druge oblasti, kazao je on.

Gradonačelnik Miodrag Milosavlević zahvalio je na nesebičnoj pomoći koja je gradu upućena nakon elementarne nepogode koja je pogodila narod Japana.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki obišao je Opštu bolnicu u Požarevcu. On je istakao da će Japan nastaviti da pomaže zdravstvo. Cunozaki je boravio i u Golupcu gde je Domu zdravlja Vlada Japana donirala ambulantno vozilo, EKG i inhalator za decu. Ova oprema vredna je više od 60.000 evra.

U poslednjih 12 godina Srbiji je od Japana upućena pomoć vredna oko 7,4 miliona evra.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 174 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?