Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Pokušali na prevaru da naplate tri miliona evra

El. pošta Štampa PDF

raj Operativci srpske policije juče ujutro su uhapsili trojicu čelnika požarevačke Televizije Raj osumnjičene da su pokušali na prevaru da od osiguravajuće kompanije „Delta Đenerali" naplate tri miliona evra na ime odšete za navodnu ukradenu opremu, koja, kako je utvrđeno u istrazi, nije ni uneta u TV stanicu, niti je nabavljena.

Uhapšen je Dejan Petrović (41) iz Beograda, direktor TV Raj, „De Luke" i ovlaćeno lice firme „Glob net" iz Beograda, Mladen Stojanović (31) iz Požarevca, tehnički direktor iste televizije, kao i Rade Bisić (37) iz Beograda, jedan od rukovodilaca preduzeća „De Luka" i „Glob net".

Osumnjičeni se terete da su u u prvoj polovini 2010. pribavili lažnu dokumentaciju o nabavci televizijske opreme, i to za firme „De Luka" i „Glob net". Tu lažnu dokumentaciju su podneli i OTP banci da bi dobili kredit od 290.000.000 dinara. Da bi im odobrila kredit, banka je tražila da oni opremu osiguraju, što su oni, takođe podnoseći lažnu dokumentaciju, uradili u osiguravajućoj kući „Delta Đenerali".

Nakon toga osumnjičeni opremu navodno daju pod zakup TV Raj, u kojoj takođe zauzimaju rukovodeća mesta. Ta televizija, inače, još nije počela s radom. Međutim, osumnjičeni su 29. decembra prošle godine policiji prijavili razbojništvo u prostorijama TV stanice, tvrdeći da im je tada ukradena sva studijska oprema. Ubrzo posle tog „razbojništva" podneli su oštetni zahtev „Delta Đeneraliju", zahtevajući isplatu više od 228.000.000 dinara.

U istrazi razbojništva u prostorijama TV stanice utvrđeno je da televizijska oprema nikada nije ni ušla u firme „De Luka" i „Glob net", pa nije mogla da bude data ni pod zakup TV Raj, a samim tim nije mogla da bude ni ukradena. Ustanovljeno je da je razbojništvo fingirano samo da bi se naplatila odšteta od „Delta Đeneralija".

Hapšenjem osumnjičenih za pokušaj prevare nije završena istraga, jer se utvrđuje gde je završio kredit koji su podigli od OTP banke. Svoj trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni istražnom sudiji.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 185 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?