Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Stigle vakcine protiv gripa

El. pošta Štampa PDF

vakcine Vakcine protiv sezonskog gripa danas su distribuirane domovima zdravlja u Braničevskom i Podunavskom okrugu. U Zavod za javno zdravlje danas je distribuirano 11.560 doza. Požarevački dom udravlja dobio je 3.850 vakcina.

Vakcina protiv sezonskog gripa sadrži tri soja virusa AH1N1, AH2N3 i B. Proizvođač je Sanofi Pasteur iz Francuske.

To je najbolja zaštita protiv gripa u narednom periodu kaže načelnica epidemiologije u higijenskom zavodu Vera Joković Kostić.

Vakcinacija se preporučuje hroničnim srčanim i plućnim bolesnicima, sa metabolitičkim poremećajima i bubrežnim oboljenjima. U ovoj grupi su stariji od 65 godina i trudnice nakon drugog trimestra, uz obaveznu konsultaciju sa izabranim lekarom.

U Zavodu za javno zdravlje prati se broj obolelih od virusnih oboljenja slučnih gripu. U poslednjoj sedmici u okrugu su registrovana 222 obolela, a najviše je dece između 5 i 14 godina.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 194 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?