Bravo Radio 100,2MHz - Narodna muzika

Dovoljno sredstava za Narodnu kuhinju

El. pošta Štampa PDF

Crveni krst Broj korisnika Narodne kuhinje u Požarevcu ne bi trebalo da se smanjuje ove godine, ocenio je sekretar Crvenog krsta Branislav Živulović. U Požarevcu i Kostolcu na spiskovima je ukupno 600 ljudi, od čega je 218 dece stalnih korisnika.

Živulović kaže da ipak postoji mogućnost da u letnjem periodu sa liste korisnika budu skinuta radno sposobna lica, kojih je oko 80.

Od 73 narodne kuhinje u Srbiji, požarevačka je jedna od retkih kojoj se osnovna sredstva za pripremu obroka namiruju iz gradskog budžeta, što ostavlja mogućnost da se broj korisnika ne smanjuje.

Ove godine minimalni troškovi za funkcionisanje narodne kuhinje u Požarevcu iznose oko 7,3 miliona koliko je za tu namenu predviđeno u budžetu grada.

Od gradskih 7,3 miliona dinara iz budžeta grada, 4,1 milion odlazi na namirnice, a ostatak su troškovi energije, higijene, rada, komunalija i ostalog.

Crveni krst priprema hranu i distribuira korsnicima na četiri punkta u Požarevcu i Kostolcu.

U kuhinji Crvenog krsta priprema se i hrana za komercijalnu upotrebu, a cena jednog obroka je od 80 do 170 dinara.

Deo osnovnih namirnica za Narodnu kuhinju obezbeđuje se preko budžeta republike, a ostatak preko drugih donatora.

Država je ove godine izdvojila 600 miliona dinara za sve narodne kuhinje u Srbije. U republici tvrde da će bitidovoljno hrane zanajugroženije.

 

Posetite

AKCIJA

MARGINA

Nezgodno Brale

Nezgodno je brale ljudi dali pare a robe nema. Setio se gazda gde mu je, i koji im je.
Interes. Da je država šupak razumeo bih sto ga dajete za spricer i kavurmu, ali na vašu nesreću nije. A beše gadno, nestale donacije, dotacije ali vreme radi za vas i mi radimo za vas.Nadate se ovako ludim i drčnim opet će nam uvaliti neko moranje i nemanje a vi udarite u riku o slobodi i ugnjetavanju. Najviše sam voleo onaj deo o svetionicima,tvrdjavama,borcima kojima ako ne stigne vaša pomoć u milionima, moraće da žive kao i svi ostali od svog rada. Baš nećemo da damo. Lepo su vas doveli da vladate a vi kradete. Znam zeznuto je naći će mladje one koje jos nisu uhvaćeni u kradji. One koji veruju da su pravi samo  sunce ovog neba njima baš ne pasuje. Sunce da promene ne mogu al nebo hoće.  Srecan vam ocaj. Mada mi nikad neće biti jasno sta očekuju od ljubavi koja se parama kupuje od matore kurve. Perverzan je to svet. Jako! Prvo te uči da budes lopov  a potom od tebe očekuje da budeš svetac i pušta te niz vodu. Ko će svet da razume, E moj kume.

Ankete

Koliko je ekonomska kriza uticala na Vaš život?
 

Sponzori

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Imamo 188 gostiju na mreži

Vic dana

Još uvekDobro

 

Bio Mujo u Americi i pita ga Haso: - Kako je tamo?

- Ma pusti bolan, oni su 20 godina iza nas.

- Kako to misliš

- Ma kod njih je još uvek dobro

 

Pita mama sina: - Kako je bilo na kontrolnom? Šta ćeš dobiti?

- Dobiću neopravdani!

 

Dolazi Mujo kući kasno, legne u krevet, pa počne da se pribija uz Fatu.

- Dragi, ne mogu večeras, boli me glava.

- Šta je vama ženama danas, ko da ste se sve dogovorile?